Ovulatie berekenen

Met onze handige test kun jij snel kijken wanneer je in je vruchtbare periode zit. Door in deze vruchtbare periode seks te hebben vergroot je namelijk de kans om zwanger te worden.
Makkelijk je ovulatie berekenen kan hier beneden en daardoor kun jij snel en makkelijk uitrekenen welke periode het beste geschikt is om geslachtsgemeenschap te hebben.

Eerste dag van mijn laatste menstruatie:

/ /

Is je cyclus langer of korter dan 28 dagen, dan kun je dat hieronder aanpassen.

Let op:
Het resultaat van de ovulatie berekening kan een stuk minder betrouwbaar zijn als je een onregelmatige cyclus hebt. Hierdoor kun je niet blindelings vertrouwen op onze calculator. Je kunt echter zelf ook wel aardig in de gaten krijgen in samenwerking met onze calculator wanneer je vruchtbare periode is.

Herken de algemene ovulatie symptomen

Op het moment dat je een eisprong hebt dan ben je in je meeste vruchtbare periode. Door op deze dag geslachtsgemeenschap te hebben maak je de kans op een klein wondertje in je buik aanzienlijk groot! En het mooiste is je kunt deze symptomen en signalen goed zelf herkennen.

Eerst maar eens even de ovulatie symptomen in het kort.

  • Je baarmoedermond veranderd
  • Cervixslijm verandert
  • Je hebt meer zin in seks
  • LH Hormoon stijgt
  • Scherpe steken in de onderbuik

 

Veranderingen aan de baarmoedermond

Nadat je ongesteld bent geweest (eigenlijk direct er na) is de ligging van de baarmoedermond veel lager dan normaal, hij is gesloten en voelt hard aan. De stand van de baarmoedermond veranderd zodra de ovulatie in aantocht is. De baarmoedermond ligt dan hoger en hij is makkelijk te voelen. Ook is hij niet meer gesloten maar licht geopend. Zodra de eisprong is geweest sluit de baarmoedermond zich weer tot de volgende ovulatie.